torstai 17. maaliskuuta 2016

Rouheaa kattausta kotiin


Tavallisenakin päivänä on kiva laittaa pöytä kauniiksi perheelle, ystäville tai itselleen.  Hieno kattaus ei aina tarkoita sitä, että pöydässä pitäisi kiiltää hopeat tai kristallit. Minulle kattaus merkitsee tunnelman tuojaa ja hyvää fiilistä.  Käytän useasti kattauksissa jotain erikoistakin mm. kuukkaruukkuja ja vanhoja lasipurkkeja. Tässä muutamia ideoita helppoon, edulliseen ja rouheaan kattaukseen ilman söpöilyä :) Tykkään siitä, että kaapissani olevia astioita on helppo yhdistää. Kuten näitä kattauksessa käyttämiäni astioita. 

Hyvän mielen aamu

Aamupalapöytään laitoin kaksi pellavapöytäliinaa. Toisen laitoin normaalisti ja toisen kierritin pöydän keskelle pituussuuntaan. Se antaa pöytään kivasti kerroksellisuutta. Aterimet sijoitin kukkaruukkuun. 
Salaatin saa kivasti laitettua kukkaruukkuun. Nämä eivät vie pöydässä liikaa tilaa. 
Kesäisen ja aurinkoisen fiiliksen saa laittamalla erilaisia kukkia pöytään koristeeksi. Niitä voi hetkeksi laittaa pöydälle ilman maljakkoa. Hyvän mielen aamu :) Raikasta iltapäivää
Kuvassa lasinalusina toimii valkoiset ja  pyöreät, kynttilöille tarkoitetut aluset.Valkoisesta lakanasta saa tehtyä paljon erilaisia asioita ruokapöydän laittamista varten. Lakanasta voi tehdä vaikka viinipullojen ympärille kivat suojat tai vaikkapa lautasliinat.Vihreät oksat ja lehdet ovat kiva lisä pöydällä. Maljakot vievät pienessä pöydässä liikaa tilaa.
Laitoin kaikille vieraille juomavedet lasipuolloihin ja pullon päälle lasin. Näin ei tarvitse laittaa isoja vesikannuja pöydän tukkeeksi.Harmaata ja valkoista kevääseen

Sijoitin jokaiselle ruokailijalle omat aterimet lasipurkkeihin lautasen viereen. 

Kesätunnelmaa

 Ihana synttärikakku!  Kiitos rakas miniäni Jenni !
Ihanaa viikonloppua Sinulle !
- Helinä - Ei kommentteja: