sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

MERIKONTTIkesäasunto "Hilton" , OSA 1

Aivan aluksi haluan kiittää kaikkia rakkaita ihmisiä, että sain unelmani toteutettua. Rakkaat kiitokset Isälleni kaikesta <3 Isot ja rakkaat kiitokset miehelleni Jopille, veljelleni Petskulle, lapsilleni Janille ja Elinalle, miniälleni Jennille, mieheni veljelle Topille, veljenpojalleni Rikulle ja kaikille ketkä olivat jeesamassa tämän projektin kanssa. 

Moni varmaankin miettii, että mistä meillä lähti ajatus rakentaa merikonteista kesäasunto. Olen aina haaveillut omasta kesäasunnosta ja olen vuosia katsellut sekä laskenut erilaisia vaihtoehtoja.  Valitettavasti tulin joka kerta siihen tulokseen, että kesäasunnon hankkiminen tulisi aivan liian kalliiksi.... mutta yksi kaunis päivä mieheni heitti ilmaan, että jos hankkisimme merikonteista tehdyn kesäasunnon. Tyrmäsin heti alkuun koko ajatuksen. Olin ainoastaan nähnyt merikontteja satamassa ja niistä ei kyllä viihtyisää kesäasuntoa saisi aikaiseksi. 

Olin täysin väärässä. Aloin katselemaan kuvia ulkomaalaisilta nettisivuilta merikonttiasunnoista. Rakastuin ajatukseen :) Inspiroiduin arkkitehtonisista ratkaisuista valtavasti ja olen aina tykännyt tehdasmaisesta sisustustyylistä ja tyyliini ei sovi turha söpöily sisutuksenkaan suhteen. Rakastan rouheutta yli kaiken. 

Samoihin aikoihin Hyvinkäällä oli asuntomessut ja siellä oli nähtävillä merikonteista tehty asunto. Kävimme katsomasssa sitä ja siinä vaiheessa olin jo ihan täpinöissäni. Heti kotiin päästyäni 
aloin askartelemaan maitopurkeista merikonttimökkiä. Mietimme koko perhe, että tulisiko siitä yksi- vai kaksikerroksinen ja mihin tulisi oven paikat ja ikkunat. Sitä askartelumallia ei valitetettavasti ole enää jäljellä. Olisi ollut kiva laittaa siitä kuva.

 Seuraavana päivänä aloin soittelemaan ympäri Suomea eri konttifirmoihin, kunnes löysin Varastokontti Oy:n Somerolta. Heillä oli kiinnostusta ja osaamista lähteä toteuttamaan unelmaamme. Samalla haimme rakennuslupaa tontille ja saimme onneksemme luvan. Kävin Somerolla suunnitelmieni kanssa ja kerroin mihin haluan ikkunat, ovet, rappuset yläkertaan, sähköt ym. Merikontit tehtiin suunnitelmieni mukaisesti Somerolla heidän hallissaan valmiiksi. Eristykset, sähköt, ikkunat paikoilleen, ovi, patterit, konttien maalaus jne.
Veljeni laittoi tiiliseinätapetit valmiiksi Someron hallissa. Laminaatit lattioihin laittoivat veljeni sekä hänen poikansa jälkikäteen Hartolassa. Kaikki isot hommat olivat valmiiksi tehtyinä, kun kontit tuotiin Hartolaan. Loistavaa :) 

Kuljetus oli oma juttunsa.... mökkitie on aika haastava isolle kuljetukselle eli siinä oli omat mittailut ja funtsailut, jottei tulisi mutkia matkaan. Ilmoitimme konttifirmalle, että mökkitie on mittailtu sekä myös sähkölinjojen korkeudet. Suuri kuorma lähti Somerolta Hartolaan. Erittäin ammattitaitoinen tiimi Varastokontilta toivat kontit tontillemme ja vuorokaudessa kesäasunto nousi (soran ja palkkien) perustuksien päälle. (marraskuu vuonna 2013). Varastokontin tiimi liittivät kontit yhteen. Neljästä merikontista koottu kesäasunto on noin 60m2. Neljä konttia sijoitettiin siten, että alakertaan muodostuu tila keittiölle, ruokailutilalle sekä pienelle olohuoneelle. Yläkerta jakautuu neljään tilaan, josta yhden vie portaikko sekä vaatehyllyt ja kolmessa on makuutiloja. Hilton rakennettiin 30 metriä järven rannasta. 

Useat ihmiset ovat kysyneet, että miksi kutsumme merikonteista tehtyä kesäasuntoamme "Hiltoniksi". Tontilla on muitakin rakennuksia mm. isäni mökki, saunarakennus, vanha luhti ja vanha klapivarasto, joista jokaisella on nimi. Koska merikonteista tehty kesäasunto on uusin ja persoonallisin, nimesimme sen leikkimielisesti HILTONIKSI.
Tästä se sitten alkoi.... 

Merikontistako kesäasunto?

Löysimme tontilta hyvän paikan tulevalle kesäasunnolle

Koko perheen voimin duunia vuonna 2013
Paljon soraa. Metrin paksu sorakerros.

Kestopuut kontin alle ( 10X10cm). 
Varastokontti Oy:n hallilla Somerolla. Siinä on nyt kolme konttia ja ikkunan paikat on jo duunattu:)


Mulla on hieno fiilis :) Oli muuten yllättävän haastavaa suunnitella konttien sisustusta sekä sähköjen osalta pistokkeiden paikat piti miettiä tarkkaan. Konttien sisustamisen suunnittelun aloitin jo kuukausia etukäteen ja konttitilan mittasuhteet aiheuttivat vähän päänvaivaa. Hankin kaikki sisustukseen tarvittavat kalusteet jo kuukausia ennen konttien tuloa. Suunnittelu oli suhteellisen haastavaa, mutta ihanaa. Olin lopputulokseen erittäin tyytyväinen.


Nyt on iso kuorma saapunut landelle. Jännittävä hetki!

Lisää kuvatekstiPäivä kääntyy iltaan ja kontit ovat nyt liitetty sekä sähköt toimivat. Kiitos Varastokontti Oy !SISÄHOMMIA!Miniäni Jenni auttoi paljon tässä projektissa.
Konstit on monet :D 
 
Seuraavassa postauksessa pääsette katsomaan Hiltonin ulkohommia. Kommetit ovat tervetulleita. Tästä koko projektista olisi voinut kirjoittaa vaikka kuinka paljon kaikkea eli kysykää ihmeessä, jos jotain tulee mieleen.Loistavaa sunnuntaita teille kaikille !
- Helinä-4 kommenttia:

S - Beauty of Life kirjoitti...

Oh boyyyy!! Uskomaton ja toivottavasti näemme vielä paljon kuvia :)

Helinä Hukkanen kirjoitti...

Kuvia sekä juttua tulee vielä paljon paljon lisää. Tämä oli vasta Osa1 :) Ihanaa kun tykkäsit !

Idis & Interiööri kirjoitti...

Voi kuinka loistava idea! Olen itse ollut töissä firmassa, jossa kontteja vuokrataan ja jopa toimistoni oli konttikylässä :D Niistä saa tosiaan vaikka minkälaisia kokonaisuuksia, mutta tämä on kyllä ensimmäinen kesäkoti, jonka näen :)

Lisää kuvia kehiin vaan, täällä odotellaan mielenkiinnolla :)

P.S. Onko tämä teidän kesäkoti esitelty jossain lehdessä joskus? Muistelen, että olisin lukenut joskus...

Helinä Hukkanen kirjoitti...

Heippa :)
Näistä tosiaan saisi vaikka minkälaisia kokonaisuuksia. Mielikuvitus on vain rajana :)
Kesäkotimme on ollut Glorian koti-lehdessä ( Huhtikuu 2015) . Laitan tällä viikolla uutta postausta Hiltonista Osa 2.
Kesäasuntomme näet kevään aikana Suomen kaunein koti- ohjelmassa :) :)
- Helinä