tiistai 19. tammikuuta 2016

Keittiö

Keittiö on useille ihmisille kodin sydän ja sen suunnittelu onkin monesti aika haastavaa. Haastavaksi sen tekee usein se, että keittiötarvikkeita on monesti aivan liikaa ja tila tarvikkeille on rajallinen. Minä olen siinä mielessä luultavasti poikkeus, että minulla on astioita sekä muita keittiötarvikkeita kohtuullisesti ja silti tulen hyvin juttuun. Jokainen toki tyylillään, mutta pieni inventaario keittiön kaapeissa kannattaa joskus tehdä :)

Nautimme pitkiäkin aikoja keittiössä keskustellen teekupposen äärellä. Sen vuoksi meillä on siellä sohva. Halusin saada myös keittiöön hiukan kahvilafiilistä sekä selkeää linjaa. Tässä kaikessa olikin oma haasteensa, koska keittiö on suhteellisen pieni. Pieni kurkistus keittiöömme ....
Keittiökalusteet ovat Noblessa-merkkisiä, jotka on valmistettu Saksassa. Värin kanssa ei tullut ongelmia, koska rakastan valkoista ja pienessä keittiössä se antaa tilan tuntua. Kaapistot ovat korkeakiiltoisia ja ne on helppo pitää puhtaana.

Kaapistoissa on nosto-ovet. Tykkään kovasti! En juurikaan säilytä mitään tasoilla ja näyttää juuri siltä, että meillä ei kokata :) Kyllä kokataan.
 photo 12576275_1010162842355928_1881454138_n_zps4c9jpt76.jpg
Mieheni teki ruokapöydän ja tuolit ostin kirppikseltä erittäin edulliseen hintaan. Nahkasohva on aarteeni. Se on ostettu 13 vuotta sitten Boknäsiltä ja on kyllä ollut hintansa arvoinen. Tyynyt ovat kiva lisä sohvalla, vaikka ne ovat keittiössä. Tyynyt ja pellavatyynynpäälliset ostan aina HM-verkkokaupasta. Käykää ihmeessä tutustumassa HM-Home kodintekstiileihin.


Astiat ostan aina Ikeasta. Ne ovat edullisia ja ajattomia. Ei tule itku, jos vahingossa astia menisi rikki.

Valaisimeen rakastuin ensi silmäyksellä. Se antaa kivasti särmää keittiöön.
 photo 12540236_1009884829050396_2117761533_n_zpsznctwtiz.jpg

Voi, kun tykkään kukista ja viherkasveista. Niitä minulla on joka paikassa. Maljakot ovat myös heikkouteni ja ostan niitä yleensä vahinkotavarakeskuksesta sekä pesen joka ikisen kotona käytetyn lasipurkin ja pullon. Ne toimivat loistavasti maljakkoina. Kysyin kukkakauppiaalta, jos hän myisi minulle näitä vihreitä oksia, mitä yleensä laitetaan kukkakimpun kaveriksi. Myyjä kyllä sanoi, ettei kukaan vielä ole tälläista kysynyt, mutta myy tietysti mielellään kaikkea mitä on. Tässä kuvassa on murto-osa näistä vihreistä oksista. (Huomatkaa minun tietämykseni kukista :D ) Koko kasa maksoi vaivaiset 15 euroa. Niitä on nyt ripoteltu pitkin kotia.


Muutamia kukkia pulloissa.... Neilikat ovat minun ehdoton ykkönen ja ne kestävät tosi kauan hyvänä. Pullot toimivat maljakkoina hyvin. Pullot ostin vahinkotavarakeskuksesta ja ne maksoivat 0,25e/kpl. Niitä minulla on kotona ja mökillä ainakin toistakymmentä. Edullinen ja kiva idea juhlia järjestettäessä on laittaa pöytiin pulloja ja niihin kukkia. Ei siis tarvitse lähteä ostamaan kalliita maljakoita isompia juhlia varten. Poikani ylioppilasjuhlissa laitoin pitkään pöytään toistakymmentä pulloa kukkieen.


Vietimme viime vuonna mieheni kanssa 21-vuotis hääpäivää ja mieheni vei minut Savoy-ravintolaan illalliselle. Ostin Savoysta kirjan, missä on ravintolan historiaa ja upeita reseptejä. Jos siis haluat fiilistellä kotona Savoy-illallisen, niin kannattaa ostaa tämä kirja.


Laitan aikanaan kuvia sekä kertomusta meidän merikonttimökistämme , mutta ensin kurkistetaan kotimme huoneet.


Kääriydy mukavasti sohvalle viltin alle. Ota mieluisaa luettavaa sekä kuppi lämmintä yrttiteetä. Nautitaan :)
 - Helinä - 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköistä!

Helinä Hukkanen kirjoitti...

Kiitos :)

Tanja / Lumihopea / Blackblingwhite kirjoitti...

Ihana koti, oi että! Haluaisin laittaa sinulle meiliä, mihin osoitteeseen? Tai voit laittaa minulle: tanja@siriontime.com

Helinä Hukkanen kirjoitti...

Heippa Tanja!
Tosi kiva kuulla, että tykkäät kodistani :) Ihanat kiitokset palautteesta. Laitan sinulle mielelläni meiliä.