perjantai 4. maaliskuuta 2016

Makuuhuoneen monet kasvot


Makuuhuoneen pukeminen kiinnostaa minua. Sisustin makuuhuoneen kolmella eri tavalla käyttämällä erilaisia tekstiilejä. Mikä näistä makuuhuoneista miellyttää sinua eniten? Olisi kiva kuulla :) 

Jos olet aloittamassa makuuhuoneen sisustamista tai remontointia, niin kannattaa miettiä etukäteen, että mitkä ovat juuri sinun silmääsi rauhoittavat sävyt ja materiaalit. Useimmat pitävät levollisina valkoisen sävyjä, neutraaleja värejä, vaaleita sinisiä ja pehmeitä pastellisävyjä.

 Minun valintani on valkoinen sekä pellava. Pellava on ihana materiaali iholle. Pelkistetty ja skandinaavinen sisustus on minun tyylini. Pienillä yksityiskohdilla saa aikaan ilmettä ja vaihtelevuutta paljonkin. 

1. Skandinaavista selkeyttä 

Ihastuin vuosia sitten tähän sängynpäätyyn, koska siinä on taso mitä voi hyödyntää kivasti. Pidän tasolla enimmäkseen tauluja ja kukkia. Näin ollen ei tarvitse naulailla tauluja seinään ja mm. taulujen vaihtaminen käy nopeasti ja kätevästi.

Rakastan tuoleja yli kaiken ja päädyin sijoittamaan ne makuuhuoneen yöpöydiksi Nuottiteline on oiva idea vaikka taulujen, kirjojen tai julisteiden esillepanoon. Erittäin kiva ja kätevä ratkaisu. Askeettinen kattovalaisin miellyttää minun silmää. Näin kivat yksityiskohdat saavat enemmän tilaa ja huomiota.


Tykkään, että valkoinen ei suinkaan ole hengetön tai kliininen väri. Se tuo sisustukseen puhtautta, ilmavuutta ja raikkautta. Se on ajaton väri eikä vanhene kuten muotivärit. Keltainen teräskaappi on ostettu kierrätyskeskuksesta. Itse asiassa tämä  keltainen iso kaappi on palvellut vuosikausia huoltoasemalla.Tämä on minun kodin "helmi":) Maksoi muutaman kympin. 

2. Valkoista harmoniaa 

Talven pimeinä iltoina laitan useasti kynttilät sängynpäädyn tason päälle. Aivan ihastuttava tunnelmantuoja. 


3. Vaalenpunaista unelmaa 
Hempeät neilikat ja kierrätyskeskuksesta lasipullot. 


Kesäisen tunnelman saa helposti hempeillä pastellinsävyillä. Tämän tyyppinen makuuhuone sopii romanttisen kodinlaittajalle. 


 Tässä minun tekemä taulu makuuhuoneen nuottitelineessä. Tauluja on kiva vaihdella sisutuksen mukaan. Paola Navone on yksi lempisuunnittelijoista. Upea ja loistava kirja! 3. Klassista raitaa ja suomalaisuutta 

Makuuhuone, joka on luultavasti myös miesten makuun. Tämä on kokonaisuudessaan selkeä ja tästä löytyy myös  ripaus suomalaisuutta. Kyllä yksinkertainen on kaunista. Itse en käytä päiväpeitto. Laitan lakanan tai peiton jalkopäätyyn päiväpeiton sijasta. Tässä on laitettu käytetty marimekon raitalakanaa, missä on ohut peitto sisällä. 


Tällä pienellä yksityiskohdalla makuuhuone saa eloa ja ilmettä. Raita on jo itsellään on vallitseva eli kukat/oksat saavat olla yksikertaiset ja kauniilla tavalla eleettömät.

4. Ripaus boheemia elämää ja huolettomuutta 

Harmaat pellavalakanat ovat huolettomat ja niitä ei välttämättä tarvitse edes silittää. Miniäni tekemät upeat taulut ovat makuuhuoneen katseenvangitsijat. Sängyn päällä pidän aina pellavaista, kevyttä lakanaa. Jos ottaa pienet päiväunet on helppo heittää pellavalakana päälle:)  Sitä voi käyttää myös päiväpeiton sijasta. 


Käytän myös paljon erilaisia tarjottimia. Niille löytyy aina käyttöä. 


Kuvassa olevia tarjottimia käytän paljon myös kynttilöiden alustana. 


Makuuhuoneen nojatuolissa on hieno tyyny. Tämä "tyynynpäällinen" on ollut Saksan keskuspankin setelisäkkinä. Sillä on siis joskus kuljetettu seteleitä ja kolikoita. 


Loistavaa viikonloppua kaikille lukijoilleni. 
        - Helinä- 


Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja: