keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Pieni tuulikaappi ja eteinen

Varsinkin omakoti -ja rivitaloasujille tuttu tuulikaappi on ikuinen kompastuskivi kotona. Miten tuulikaapin saisi käytönnölliseksi ilman, ettei kymmeniä kenkiä aina lojuisi pitkin lattiaa? Saisiko pienestä tuulikaapista kivan näköisen? Meidän tuulikaappi on pieni ja näin ollen pyrimme pitämään siinä vain käytössä olevat kengät sekä takit. Muille kengille ja takeille järjestin paikan eteisen vaatehuoneeseen. Päädyin seuraavanlaiseen ratkaisuun...


TUULIKAAPPI Maalasin eteisen oven ikkunaristikon mustaksi sekä laitoin kaksi kapeaa peiliä tuulikaappiin. Peilit antavat sopivasti tilantuntua ja selkeyden vuoksi päädyin mustavalkoiseen värimaailmaan.

Mieheni teki käytännöllisen hyllyn ulko-oven yläpuolle, mihin saa kätevästi laitettua kenkiä. Hyllykkö on loistava! Hän teki myös naulakon ja sen taakse hankimme biltemasta muovipleksiä. Suosittelen pleksin laittamista, koska takkien vetoketjut ajansaatossa hankaavat maalin seinästä. Pleksin taakse voi myös laittaa vaikka julisteen tai tapettia. Se antaa kivaa ilmettä. Ajattelin itse laittaa pleksin taakse tapettia.
Sain  ystävältäni seinäkellon lahjaksi ja se löysi paikkansa heti tuulikaapin seinältä. Otin kattovalaisimesta lasikuvun pois ja  hankin peilikuvulla vartustetut led-lamput valaisimeen. Tällaiset lamput ovat loistavat, koska ne eivät häikäise liikaa. Tämä perintövalaisin on jo 80-vuotta vanha. 


ETEINEN 
Meillä  on sisustuksen puolesta aika haastava eteinen, koska yhtään ehjää seinää ei ole. Näin ollen päätin pitää eteisessä mahdollisimman vähän tavaraa. Eteisen vaatehuoneessa säilytämme ulkotakkeja sekä kenkiä. Vain käytössä olevat ulkovaatteet pidämme tuulikaapissa. Jotain pientä kivaa sisustusta kaipasin eteiseen  ja päädyin pinkinväriseen puiseen jakkaraan. Jakkara piristää vaaleaa eteistä ja koska rakastan kortteja, niin sijoitin pienen korttinäyttelyn nurkkaukseen industrialtyyppisen pöydän päälle.

Punaisen puhelimen ostin kirppikseltä muutamalla eurolla. Nostalgiaa omasta lapsuudesta, joka nostaa hymyn huulilleni. Korttipöydälläni on aina joku pieni kukka lasipullossa. Pientä ja edullista sisustamista :) Raitiovaunu 3T linja on lopetettu.Tämän kauppakassin ostin stadista. Hieno muisto.
Kommentit ja ideat ovat erittäin tervetulleita. Voidaan yhdessä keskustella sisustuksesta ja kivoista ideoista kotiin :) 


Toivotan kaikille hyvää viikkoa ! 
- Helinä- 


2 kommenttia:

Unelmia Kakkuja kirjoitti...

Tuo ratikkakassi on aivan ihana esimerkki, kuinka arjen tavaroista saa hienoja sisustuselementtejä =)

Helinä Hukkanen kirjoitti...

Kiitos Unelmia Kakkuja <3 Tämä ratikkakassi on meillä aina esillä. Uskomattoman pienillä asioilla saa mukavaa ilmettä kotiin :)